Bizi Takip Edin

header ads

Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 7 Film


1- Görünmeyen Misafir 
IMDB puanı: 8,1
Süre: 1 saat 46 dakika

Adrian Doria varlıklı bir iş adamıdır. Bir gün kendisini kapısı kitli bir otel odasında sevgilisi Laural Vidan'ın cesedinin yanı başında bulur. Polis tarafından tutuklandıkan sonra deneyimli bir avukat olan Virginia Goodman ile tanışır. Masum olduğunu kanıtlamak için şoförü Daniel Garrido araba kazasını aydınlatmaları gerekmektedir. Aynı zamanda avukatı Felix olayların seyrini değiştirebilecek bir delil araştırmaktadır. Virginia ve Adrian vaka hakkında konuşmalarını sürdürürler ama Adrian'ın ifadesinden ikna olmayan Virginia onu hikayesinin karanlık noktalarını açığa çıkarması için zorlar. Bulmacada gerçek ve yalan kolayca yer değiştirebilmektedir.


2- Ceset
IMDB puanı: 7,6
Süre: 1 saat 48 dakika

Bir gün bir morgdan iş kadını Mayka'nın cesedi kaybolur. Hayatta her şeyi düzenli ve planlı olan bu kadının ölümünün arkasındaki sır perdesi henüz aralanamamışken, bir de cesedinin ortadan kaybolması olayı daha da karmaşık hale getirir. Dava ile ilgilenmesi için dedektif Jaime Pena görevlendirilir. Jaime de eşini kaybetmiştir ve bu travmanın izlerini henüz tam olarak atlatamamıştır. Bu davayı hem kişisel duygularını çözüme kavuşturmak hem de halen meslekte iyi bir polis olduğunu göstermek için değerlendirecektir. Fakat olayın o kadar çok karanlık noktası vardır ki davaya dahil olan hiç kimse aslı göründüğü kişi değildir. Cinayetin ve kaybolan cesedin arkasını araştırdıkça hem maddi hem manevi farklı sonuçlara doğru yönelecektir... Oriol Paulo'nun ilkuzun metrajlı sinema filmi olan yapımın başrollerinde Belén Rueda, Hugo Silva ve Aura Garrido bulunuyor...


3- Şipşak aile
IMDB puanı: 7,3
Süre: 1 saat 58 dakika

Pete ve Ellie birbirlerini seven, uyumlu bir çifttir. Tek istekleri ise çocuk sahibi olmaktır. Sevimli çift bir aile kurmaya karar verdiğinde koruyucu aile olarak evlat edinme yoluna başvurur. Amaçları küçük bir çocuğu evlat edinmektir ancak birbirinden tatlı üç kardeş görünce hepsini evlat edinmeye karar verirler. Kardeşlerin en büyüğü, asi bir genç kız olan 15 yaşındaki Lizzy'dir. Çift kendilerini bir gecede üç çocuklu bir aile olarak bulur. Pete ve Ellie, artık bir aile olma umuduyla, nasıl ebeveynlik yapılması gerektiğini öğrenmek zorundadır. Bu süreçte birbirlerinden farklı karakterlerde olan 5 kişi, birbirlerine alışmalı ve uyum sağlamayı öğrenmelidir. Bu süreçte aiile dinamikleri, evlat edinme sisteminin kağıt işleri, aksaklıklar, aile sahibi olmanın ne demek olduğunu unutan çocuklar ve hassas duygular da işin içine girerek her şeyi zorlaştıracaktır.


4- Bıçaklar çekildi
IMDB puanı: 7,9
Süre: 2 saat 11 dakika

Polisiye roman yazarı Harlan Thrombey, 85. yaş gününde evinde ölü bulunur. Meraklı bir araştırmacı dedektif olan Benoit Blanc gizli bir şekilde cinayet araştırmasında yer almaya başlar. Harlan Thrombey'nin ailesine soruşturma için başvurulur, ancak aile tam anlamıyla hiçbir işine yaramaz. Blanc tüm bu yüzeyde görünenlerin altını kazımak ve tüm yalanları ortaya çıkararak Thrombey'nin ölümünün ardındaki gerçeği bulmayı hedefler.


5- Doğu ekspiresinde cinayet
IMDB puanı: 6,5
Süre: 1 saat 54 dakika

Agatha Christie'nin ünlü "Doğu Ekspresinde Cinayet" romanında uyarlanan filmde, 1930'lu yıllarda İstanbul ve Paris arasında sefer yapan ünlü Doğu Ekspresi'nde bir cinayet işlenir. Amerikalı bir milyoner trende ölü bulunur. Trende çok sayıdaki yolcu arasında ünlü Belçikalı dedektif Hercule Poirot (Kenneth Branagh) da bulunur. Trenin kara saplanıp durması, Poirot'ya yerel yetkililer duruma el koymadan önce cinayeti çözmesi için birkaç saat zaman verecektir.


6- Kar küreyici
IMDB puanı: 7,1
Süre: 2 saat 6 dakika

Hikaye gezegendeki neredeyse tüm insanları öldüren küresel ısınmayı durdurmak için yapılan başarısız bir deney nedeniyle gerçekleşen buz çağında geçiyor. Hayatta kalan insanlar Snowpiercer isimli bir trende yaşamaktadır. Bu insanlar aynı zamanda trende uygulanan sınıf sistemiyle de mücadele etmektedir. Filmin oyuncu kadrosu ise: Chris Evans, Song Kangho, Tilda Swinton, Jamie Bell, Octavia Spencer, Ewen Bremner, Alison Pill, John Hurt ve Ed Harris gibi isimler yer alıyor.

7-Denizin ortasında
IMDB puanı: 6,9
Süre: 2 saat 2 dakika

1820 yılının kış yları, Yeni İngiltere'nin balina gemisi Essex kimsenin inanamayacağı bir şey tarafından saldırıya uğrar. Gemiye saldıran şey İntikam duygusuyla dolu adeta irade sahibi bir balinadan başka bir şey değildir. Denizin Ortasında filmi bu olay sonrası gemide yaşananları ve mürettebatın hayatta kalmak için başvurduğu akıl almaz yöntemleri anlatan bir öykü.








Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Bunun dizilisine yapar mısın?

    YanıtlaSil
  2. Sayende saatlerce hangi filmi izlesem demekten kurtuldum. Öneriler için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil